Blokker doet tuincentrum Overvecht in de verkoop

Blokker Holding heeft meerdere dochterbedrijven onder zich en is zoals de naam al doet vermoeden onder meer eigenaar van de Blokker. Het moederbedrijf beheert daarnaast de ketens Marskramer, Xenos, Bart Smit en Intertoys. Wat sommigen wellicht niet weten is dat Tuincentrum Overvecht ook onder deze holding valt.

Het bedrijf past echter niet helemaal in het portfolio en gaat daarom ook in de verkoop. De Borgeld Management Group (BMG) heeft interesse getoond om de tuincentraketen over te nemen. Er gingen al meerdere geruchten over een overname maar een woordvoerder van de Blokker heeft bevestigd dat er gesprekken zijn geweest tussen de twee partijen.

De overname gesprekken zijn ver gevorderd want BMG en Blokker Holding hebben toestemming gevraagd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om de deal rond te maken. Verder wil het moederbedrijf van de Xenos en Marskramer niets kwijt. Er wordt dan ook geen exacte reden gegeven waarom Tuincentrum Overvecht in de verkoop gaat.

Tuincentrum Overvecht

In totaal telt de tuincentraketen 15 filialen en is er nog één franchisevestiging in Boxtel. Binnenkort vallen deze tuincentra wellicht onder het beheer van BMG. Dit moederbedrijf heeft al meerdere bedrijven onder zich zoals Bo-Mij en LifeStyle. Er worden onder meer ijzerwaren, gereedschappen, partijwaren en andere artikelen verkocht. Daarnaast zijn er ondernemingen voor de verhuur van auto’s, hotels en sauna’s.

Tuincentrum Overvecht heeft een groot assortiment en biedt meer dan 50.000 artikelen aan voor de tuin, balkon en het interieur. Producten worden op een goede manier gepresenteerd waardoor de klant ideeën op kan doen. Er zijn onder meer kunstplanten, beelden, barbecues, cadeauartikelen, dierbenodigdheden, gereedschappen, bestrating en vijvermaterialen te koop.