Gitaar leren spelen met tabs

Gitaartabs leren spelenAl weleens gehoord van gitaartabs? Vaak hoor je dat gitaar leren spelen wordt aangeleerd met gitaarakkoorden. Dit is zeker niet verkeerd, gitaarakkoorden zijn namelijk een goede basis om de beginselen van het gitaarspel te leren. Toch komt er een moment dat je alle eenvoudige akkoorden al onder de knie hebt. Dan is het tijd om verscheidende akkoorden en technieken met elkaar te gaan combineren. Te denken aan barré akkoorden of een hammer-on. Deze technieken worden namelijk niet op een gitaarakkoord diagram weergegeven, maar wel op tabs. Nu zal je waarschijnlijk wel denken, maar wat zijn gitaartabs eigenlijk en hoe leer ik daarmee spelen? Daarom zal hieronder in het kort worden beschreven hoe je gitaar kunt leren spelen met behulp van gitaartabs.

Wat zijn gitaartabs?

Een gitaartab is een geschreven techniek, waarbij de noten uit bijvoorbeeld bladmuziek speelbaar worden gemaakt. Het is eigenlijk wel te omschrijven als een methode die veel gitaristen gebruiken. In gitaartabs komt duidelijk naar voren welke vingerposities er moeten worden gehanteerd. Hierdoor wordt inzichtelijk hoe men de vingers op de gitaarhals moet plaatsen. Tijdens het verplaatsen van de vingers kunnen er verschillende technieken worden toegevoegd. Bijvoorbeeld de hammer-on. Effecten die het gitaarspel nog levendiger maken. Gitaartabs hebben daarentegen wel weer overeenkomsten met het notenschrift. Hier worden alleen geen noten weergegeven, maar nummers en codes. Ook bestaat het notenschrift uit 5 lijnen terwijl de tabs-methode 6 lijnen telt. Deze 6 lijnen zijn in dit geval de snaren van een normale zessnarige gitaar.

"Geld Verdienen Met Guest Blog Plaatsingen Op Je Site Of Artikelen Promoten Op Engelse, Duitse, Franse, Spaanse, Italiaanse Niche Sites? Klik Hier!" getfluence.com

Waarvoor gebruik je gitaartabs?

Voor de beginners is het beter om te starten met het gitaar akkoord diagram. Als je het meer als hobby doet heeft de overgang op de tab-methode niet veel toegevoegde waarde, maar wil je meer? Tja, dan wordt het toch aangeraden om je te gaan verdiepen in de gitaartabs. Het is wat moeilijker, maar als het eenmaal lukt dan kun je er veel voldoening uithalen. Zoals het lezen en toepassen van vele handige effecten die je gitaarspel net wat meer pit geven.

Bron: http://www.uwgitaarlesonline.nl/gitaartabs/